Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Erasmus+ vasaras aktivitātes

Profesionālās pilnveides kursi Dublinā

No 12. līdz 17.augustam RVVĢ angļu valodas skolotāja un angļu valodas apakšjomas vadītāja Dace Zunda piedalījās Erasmus+ mobilitātes projekta ietvaros profesionālās pilnveides kursos "Mākslīgā intelekta un ChatGPT izmantošana mācīšanas procesā" Dublinā, Īrijā.

Vairāk lasīt šeit: Personāla mobilitātes | Erasmus+ - Rīgas Valsts vācu ģimnāzija (rvvg.lv)

Skolēnu ilgtermiņa mobilitāte uz Vīni

Neilgi pirms vasaras brīvlaika RVVĢ skolēni Madara Peisniece, Krišs Kurmiņš un Edgars Kalējs devās mācīties uz Vīnes Terēzijas akadēmiju.

Vairāk lasīt šeit: Skolēnu ilgtermiņa mobilitātes | Erasmus+ - Rīgas Valsts vācu ģimnāzija (rvvg.lv)

Skatīt video: Skolēnu ilgtermiņa mobilitātes uz Vīni (Austrija) 2024 - YouTube
Skatīt foto: Vīne (Austrija) 2024 [Skolēnu ilgtermiņa mobilitāte] | Flickr

Mediju nometne Dānijā un Vācijā

6 RVVĢ skolēni no 02. - 12. augustam pilnveidoja savas sociālo mediju un svešvalodu prasmes Erasmus+ projektā Vācijā un Dānijā (Ostsee Jugend Medien Camp 2024).

Kopā ar skolēniem no Vācijas, Norvēģijas, Somijas, Igaunijas, Polijas mūsu ģimnāzisti veidoja dažādus video un mūzikas projektus, kā arī diskutēja par jauniešu dzīvi un ikdienu Eiropas Savienībā. Mūsu jauniešiem bija iespēja pašiem iemācīties, kā pareizi lietot kameru, mikrofonu, kā labāk intervēt cilvēkus, kā plānot šovus, u.c. Visas šīs jaunapgūtās prasmes noderēja nometnes mērķim un noslēgumam - radio un televīzijas tiešraidei. Nometnes laikā bija nepieciešams veidot kādu lielu projektu un vienai daļai no latviešu grupas tā bija šausmu īsfilma ar asprātīgiem pavērsieniem, savukārt, otrai daļai, kopā ar norvēģiem, somiem un vāciešiem tā bija dziesma un tās video klips.

Dzīvojot divās valstīs, jauniešiem bija iespēja apmeklēt Esbjergas un Mēzenas apskates objektus, kā arī iepazīt ikdienu divās dažādās valstīs. Viņi devās arī ekskursijā uz Hamburgu, kur viņiem bija iespēja apskatīt Norddeutscher Rundfunk jeb Ziemeļvācijas radio.

Skolēni atzina, ka projekta laikā ir iegūta ļoti vērtīga pieredze, jauni draugi, iepazīta televīzijas darbība Vācija, iepazīta cita kultūra, pilnveidotas komunikācijas prasmes.

Saite uz īsfilmu: https://youtu.be/pGMbe_YgWQ0
Saite uz mūzikas video: https://youtu.be/EH_xd3fFY8E