Rīgas Valsts vācu ģimnāzija

Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!

Pieslēdzies ar
E-klase login
Latviešu valoda Deutsche Sprache English language

Muzeju nakts pasākumi ģimnāzijā

18.maijā starptautiskās muzeju iniciatīvas ietvaros ģimnāzijā norisinājās "Muzeju nakts 2024" pasākumi par tēmu: Izzinātais, izpētītais, saprastais un iegūtais RVVĢ muzejā 20 gados". Tradīcija aizsākta pirms vairāk, nekā 10 gadiem, pēdējos gados pirms vakara programmas ģimnāzijas Vecāku padome, cieši sadarbojoties ar Skolēnu padomi, skolas pagalmā organizē dārza svētkus ar dažādām radošām un sportiskām aktivitātēm. Pateicamies Ģimnāzijas padomes priekšsēdētājam Atim Kļavim, Vecāku padomes priekšsēdētājai Kazimierai Puzo, līdzpriekšsēdētājai Ivetai Sniedzei un viņu ģimenēm, skolēnu padomes priekšsēdētājai Annijai Annai Kļavei un viņas komandai par aktivitātēm piepildītu pēcpusdienu. Ar deju priekšnesumiem ģimnāzijas pagalmā uzstājās nu jau ikgadējie mūsu dārza svētku viesi – mazie dejotāji no Āgenskalna sākumskolas "Āģīša" un vairāki deju kolektīviem no tuvējiem bērnudārziem (vadītāja Evija Urbanoviča).

Pagalmā, svinot Muzeja 20 gadu pastāvēšanu, ar mākslinieces Ievas Baumgartes, Vecāku padomes dalībnieces, atbalstu tapa Muzeju nakts pasākuma apmeklētāju darināta glezna - dāvinājums ģimnāzijas muzejam jubilejā.

Ģimnāzijas aktu zālē Muzeju nakts atklāšanā muzeja pedagogs un vēstures skolotājs Māris Zvaigzne iepazīstināja ar notikumu kopsavilkumu kopš skolas 1.izlaiduma tieši pirms 100 gadiem - 1924.gadā. Atmiņās par vienu no skolas direktoriem, Reini Liepiņu, dalījās viņa mazmeita Elga Liepiņa, bet par ģimnāzijas muzeja izveidi stāstīja ilggadējā ģimnāzijas direktore (amatā no 1994.-2016.gadam), arī skolas absolvente, Sandra Sīle. Vēstures nozīmi caur ģimnāzijas simboliem, kas svarīgi skolēniem arī mūsdienās, savu radošo darbu lasījumos atspoguļoja piecas 11.cv klases ģimnāzistes: Katrīna Patrīcija Bāra, Estere Jēkabsone, Aleksandra Stankeviča, Patrīsija Eisaka un Emīlija Stāmere. Ģimnāzijas simboli bija arī viena no vizuālās mākslas tēmām 10. - 11.klasē. Labāko zīmējumu kolekcija apskatāma vēsturiskās ēkas 1.stāva gaitenī. Abi projekti par skolas simboliem - esejas un zīmējumi - tika īstenoti ar latviešu valodas un literatūras skolotājas Baibas Silinieces un vizuālās mākslas skolotāju Kristīnes Miķelsones un Guntas Kursītes atbalstu.

Vienu no skolas tradīcijām - teātra mākslu - caur spilgtu priekšnesumu, kas tapis projekta "Pasaku ķēniņam Kārlim Skalbem – 145" ietvaros, Muzeju nakts apmeklētāji varēja novērtēt 11.SA klases izrādē "Leļļu stāsts" (režija: Pērle Melne, Karolīna Terela). Vakara izskaņā notika ģimnāzijas koru "Verdandi" un "Skulda" (diriģente Ieva Mezīte), kā arī vokāli-instrumentālā un vokālā ansambļa atklātais mēģinājums (vadītājs Einārs Verro), kurā līdzi dziedāt bija aicināti arī skatītāji. Programmu noslēdza ģimnāzijas 2021.gadā veidotā filma "Pirmais gadsimts Āgenskalnā", bet visas dienas ietvaros vēsturiskajā auditorijā bija skatāma otra ģimnāzijas veidota filma "Āgenskalna priedes cauri gadsimtam".

Pateicamies visiem pasākuma organizēšanā iesaistītajiem un Muzeju nakts dalībniekiem par interesi un dalību!