Spānijas garšu pasaule
26. maijā 10. klašu spāņu valodas apguves grupas viesojās restoranā "El Santo X", lai piedalītos "paella" sagatavošanas meistarklasē kopā ar šefpavāru - meksikāni Havieru Garciju (Javier García). Viņš spāņu valodā paskaidroja sastāvdaļas un gatavošanas procesu. Skolēni atkārtoja zināmos ēdienu sastāvdaļu nosaukumus un iemācījās jaunus vārdus, piem., "romero" (rozmarīns), "tomillo" (tīmians) un "gambas" (garneles).
Paella ir spāņu tradicionāls ēdiens no Valensijas reģiona. Pamatsastāvdaļas ir rīsi, safrāns, dārzeņi, gaļa vai zivis. Šoreiz skolēni pagaršoja "paella mixta" (jauktā paelja), kurā ir gan gaļa, gan jūras veltes. Pēc gatavošanas skolēni uz vietas pusdienoja un nofotografējās kopā ar šefpavāru Havieru Garsiju.
Rakstu sagatavoja: Maria Diaz